Foto
Vandaag is ons doel 13 km! Op de verjaardag van onze koningin gaan Truus, Gé, Dirkje, Annie, Wim, en Roelie deze uitdaging aan. Ook doet er vandaag een niet-Alped'huezzer mee: Mevrouw Reinders, ze wilde graag met ons meelopen. Het voornemen is alleen al bewonderenswaardig, ze is namelijk 81 jaar!

Onze route
We zetten de auto's dit keer bij Roolfsjan, steken over en volgen de Kreisstrasse tot aan de afslag naar Wielen, hier gaan we dit keer niet links-, maar rechtsaf de Hooge Weg in. Een mooie, rustige weg. Aan de rechterzijde zien we ineens een weiland vol met afdakjes, waar die nou voor zijn? De meningen zijn verdeeld, gaswinning, zout, Boerengolf of voor de vrije losloopkippen? Het zal het laatste wel zijn.
We vervolgen de Ratzelerstrasse tot aan de L43. In de buurt van de bessentuin, zien we in een Privatweg ineens twee wildplassers, dat mag toch helemaal niet.....;-)

Hoewel het dit keer geen verrassing is, krijgen we onderweg weer Heiße Schokolade von der Lucas! Hij heeft alleen een beetje moeite ons te vinden (miscommunicatie over de route), maar uiteindelijk is het toch gelukt. Heerlijk toch zo'n lekkere mok met chocolademelk!
Wim besluit met Lucas terug te gaan, i.v.m. een afspraak, hij is anders niet op tijd terug. Hoewel Buienradar ons een droge wandeling had beloofd, zitten we toch ineens in een dikke bui. De regenkleding wordt, voorzover meegenomen, tevoorschijn gehaald. Gé heeft wat probleempjes met de pasvorm.....Tot overmaat van ramp begint het ook nog te onweren. 

Mevrouw Reinders komt, door de gladde berm, te vallen, hoewel ze zich niet bezeerd heeft, gaat ze toch maar met Lucas in de bus terug. Die was namelijk weer terug komen rijden om ons op te halen, omdat het zo hard regende, de lieverd! 

Het wordt snel weer droog dus we lopen gewoon verder tot aan Roolfsjan, waar de auto staat. Tot hier was het ongeveer 10 km. Truus en Roelie besluiten de laatste 3 km er toch ook maar bij te pakken. Onze wandeling eindigt in een regen en hagelbui!  Fijn dat je kunt rekenen op Buienrader.....
Bij Truus thuus nog even samen een lekkere bak thee gedronken en dan zit er weer op voor vandaag!
Steeds iets minder moe, maar wel voldaan! A.s. zaterdag is de kick-off...spinning....hmmm......

 
Foto
Vandaag een verslag van Hennie Maathuis:
"Vanmiddag gingen Ina, Jennie, Annie, Dirkje en Hennie voor een tochtje Sibculo. Omdat Ina nog niet zo veel had gewandeld en ziek was geweest zou het een kort tochtje worden. Ze stemde ermee in om hetzelfde tochtje als afgelopen maandag te doen, maar dan in tegengestelde richting en niet bij het zandgat langs, dus 6,8 km.
Oké, zo gezegd zo gedaan. Volgens buienradar zou het droog blijven tot minstens 15.00 uur. Richting Gemeenteweg de wind in de rug maar langs de Boerendijk en Akkerweg hadden we de wind pal in ons gezicht. We moesten echt de wind trotseren, het leek wel of we een berg aan het beklimmen waren. Onderweg wel 7 mooie reeën gezien. Maar helaas geen fototoestel bij ons, alleen Ina had de telefoon bij haar. Dus we misten toch onze fotograaf wel. Onderweg een paar drup regen gehad, volgens Hennie klopte dit niet dus bleef het ook bij een paar druppels. Jennie had wat last van de "zon" want ze droeg de hele weg haar zonnebril, maar geen nood het was een goede bescherming voor de wind. Na een uur en een kwartier waren we weer aangekomen bij Grachtstraat 18."

 
Foto
Vandaag een, regenachtige, avondwandeling  met een enigszins kleinere groep, ze noemen het ook weleens een duo....
Emmie & Roelie starten in Kloosterhaar en wandelen eerst maar eens het dorp binnen, zo kun je alles eens wat beter bekijken! Zelfs bij mensen achter het huis, bijna de schuur in.......maar dat was niet de bedoeling, sorry nog daarvoor! Beetjedewegkwijt#

Vervolgens gaan we richting Sibculo, slaan rechtsaf t.o. Autobedrijf Bakker en lopen linksaf de Gemeenteweg in. Dit keer kiezen we niet voor de avontuurlijke route (te donker...) maar vervolgen deze weg. 
In Sibculo aangekomen verkennen we ook hier het dorp. Vervolgens gaan we via de Kloosterdijk naar de Kloosterstraat en wandelen langs de Kloosterstraat terug naar de Dorpsstraat in Kloosterhaar. Druipnat maar voldaan, al met al toch nog ruim 7 km! Vanwege het slechte weer en de slechte straatverlichting (!) geen  foto's dit keer.

N.b.
Voor de Sibculoërs met de immens grote baby in de voortuin: van harte gefeliciteerd met jullie zoon!!

 
Foto
Van onze "Groningse" wandelvrienden, Bart Hamming en Hennie Teunis, kregen we onderstaande foto's. Dit zijn zonder twijfel de meestgoedgetrainde Alpe d'Huezzers!
De foto's zijn gemaakt tijdens De Noorderrondtochten.
Bart: "Het was een hele leuke, zware, goed georganiseerde wandeltocht in 4 dagen, 130 km door het Groningse winterlandschap".

En wij zijn al héééél blij met onze 11 km...zucht.....,
helaholawehoudendemoederin#

 
Foto
Vandaag blijven we in Nederland. We vertrekken vanuit het mooie Sibculo. 
De weersomstandigheden zijn perfect, het zonnetje schijnt zelfs af en toe!

Route: 
Vertrek vanaf de Grachtstraat nummer 18,
we lopen door de Kerkstraat naar de overkant De Vleggedijk op, langs het vakantiepark De Vlegge. Vervolgens gaan we rechtsaf de  Tachtig Bunderweg op, steken de Kloosterdijk over en  gaan de Akkerweg op.

Halverwege de Akkerweg zien we ineens het bord  "Rust" verschijnen en, hoor wie klopt daar op het raam? Het is Tieme!  Hij nodigt ons uit voor een heerlijk kopje thee. Volgens Tieme zijn wij al wandelend zo goed bezig dat we inmiddels wel toe zijn aan de "Diepe hel'....we shall see....
Ondertussen zijn we zeer benieuwd geworden naar de benaming "Pinneke", we krijgen van Tieme eindelijk de uitleg: het is Twentse woord voor (acupunctuur-) naaldje! 
[Lees meer over de praktijk Pinneke B.V.....] Tieme en Klasien bedankt voor jullie gastvrijheid!
Aan het eind van de Akkerweg gaan we rechtsaf de Boerendijk op, (hier komen we langs een van onze blogvolgers), aan het eind van de weg gaan we eerst rechtsaf de Gemeenteweg op, maar Hennie haalt ons over om voor de avontuurlijke route te kiezen, langs het "Gat van Beuving". Beetje soppig nog, maar prachtig om te wandelen en zeker voor herhaling vatbaar! Aangekomen bij het graf (jammer dat het naambordje vernield is en dat er zoveel rommel ligt) vervolgen we het monnikenpad en op Roelie's verzoek gaan we de Kloosterput bekijken. 
Tot Hennie's verbazing ontdekt ze een verhalenpunt, door voortdurend op het pedaal te trappen, wordt de geschiedenis van het klooster verteld. 

N.b.
Op de site lees ik net dat je maar een paar keer hoeft te trappen, dus waarschijnlijk worden er nu, uren later, nog steeds verhalen verteld ;-)

 
Hieronder, op verzoek van Hennie, een verkenning van de Alpe d'Huez met de auto. Ik heb zelf niet gekeken, ik hoop de finish te halen en dan beloond te worden met het prachtige uitzicht over de bergen! 
Mocht je je nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen:
 
Foto
Vandaag de fittest voor alle Alpe d'Huezzers @De Haere in Bergentheim, een van onze sponsoren.
Voor een groot aantal van ons zijn de resultaten een mooie stok achter de deur. Afvallen is het belangrijkste advies maar ook moet de conditie nog verbeterd worden!
We moesten eerst een vragenlijst invullen, daarna werd onze bloeddruk, lengte en het gewicht (ahum) gemeten. Vervolgens een fietstest van 6 minuten....pffft....
Na afloop nam Frederik Jaspers Faijer de resultaten met ons door. Het testrapport mochten we mee naar huis nemen, daarnaast kregen we een leuke attentie.
Begin mei wordt deze test herhaald, duzzz werk aan de winkel! 

 
Foto
De heuvels van Wielen
Vrijdagmiddag 25 januari - Wij - Annie, Dirkje, Gé, Hennie en Roelie - vertrekken vandaag opnieuw vanaf de Balderhaarweg nummer 7.  Ons doel is minimaal 10 km. We combineren daarom wandeling 1 met wandeling 2. 
Wim kan er helaas, vanwege een begrafenis, niet bij zijn. Wel fungeert hij als taxichauffeur voor Dirkje, omdat zij geen vervoer heeft, en kan ons zodoende nog wel succes wensen. 
Gelukkig is het iets minder koud en is er weinig wind: kortom prachtig wandelweer! 
Gé heeft nieuwe wandelschoenen gekocht, vandaag dus een echte vuurdoop!


De route: (ik zal dit keer proberen links en rechts uit elkaar te houden ;-) 
Aan het eind van de Balderhaarweg gaan we de grens over, dan rechtsaf de Balderhaar op, de Balderhaar vervolgen tot aan de Duitslandweg. Deze steken we over, maar gaan nu rechtdoor. Aangekomen bij het Landgoed Heidegut, zien we ineens bij de ingang een wandelaar staan. Dichterbij gekomen blijkt dit Truus te zijn! Mans was op het goede idee gekomen haar hier af te zetten, zodat ze toch met ons mee kon lopen. Goed van hem! We vervolgens onze weg, gaan linksaf Wielen in en op een gegeven moment weer linksaf de Industriestrasse op. De heuveltjes zijn wat steiler vanaf deze kant en dat is, in combinatie met toch een flink aantal kilometers meer, goed voelbaar!

Na de "grootste" heuvel hebben we allemaal last van een pietepeuterig klein dipje, maar daar zien we ineens de bus van Lucas Meijer staan! Onze hebjegeenkoekenzopievraag van vorige week heeft effect gehad! Hij heeft heerlijke warme chocolademelk voor ons. Wat een welkome verrassing op precies het juiste moment! Waarvoor onze hartelijke dank! Even heerlijk genieten en snel weer verder, zodat we niet koud worden.

Bij de Duitslandweg aangekomen gaan we rechtsaf en vervolgen onze route via het fietspad. Aangekomen bij De Balderhaar gaan we linksaf. 
Als we het bos uit komen wordt het ineens een stuk frisser, dus de mutsen gaan weer op, de dassen weer om en de handschoenen weer aan. Er klinkt wat gerommel in de verte, maar dat blijkt een van onze wandelaarsters te zijn, een ferme wandeling zet volgens haar de "inwendige mens" aan het werk.....
Daar zien we de tonnen alweer en even later zijn we weer op Nederlands grondgebied. 
We hebben vandaag maar liefst ruim 11 kilometer gewandeld, ja beste lezer van dit blog, u leest het goed!  11 kilometer! Daar mogen wij best trots op zijn!

 
Foto
Landgoed Heidegut
Foto
Woensdag 23 januari - Vandaag zijn we opnieuw de grens overgegaan, onze tweede wandeling in het buitenland!  We hebben "Die Kleine Hügel von Wielen" beklommen, een wandeling van ruim 7 km. Vanzelfsprekend in de verste verte niet te vergelijken met ons grote doel, de Alpe d'Huez, maar we moeten toch ergens beginnen. Tijdens deze wandeling kwamen we langs het prachtige landgoed Heidegut, dit was in de twintiger jaren een proefboerderij, die de vorst van Steinfurt en Bentheim samen met de staat heeft opgezet.

Route: 
We zijn vertrokken vanaf de parkeerplaats van Roolfsjan, de Duitslandweg overgestoken en direct linksaf de Industriestrasse opgegaan. Al snel zijn de 'heuveltjes' voelbaar, de eerste handschoenen gaan al uit. Het is  een prachtige omgeving om te wandelen. De weg is niet echt sneeuwvrij, dus het is wel oppassen geblazen. Op een gegeven moment komt ons een geur tegemoet, nee geen dennengeur.. frituurvet! Al snel zien we de oorzaak: De Futterkrippe! Maar snel doorgelopen, hoewel de "verse kaffee" klaarstond.
Aan het eind van de straat gingen we linksaf, de Dorfstrasse op. 
Twee paarden kijken ons vol verbazing aan, zo'n dikaangekleeddrukpratendgroepjevrouwen zien ze denk ik niet zo vaak! Aangekomen bij de kruising gaan we rechtsaf, de Kreisstrasse op. Via het fietspad vervolgen we deze weg. Onderweg zien we het prachtige Landgoed Heidegut aan onze rechterzijde.
We hebben de pas er inmiddels stevig in, Jennie moet op tijd op haar werk zijn! Wel even de tijd genomen om de X-benen van Hennie en de O-benen van Gé op de foto te zetten. 
In de verte zien we Roolfsjan al weer en daar eindigt onze wandeling voor vandaag.
Vrijdag a.s. combineren we wandeling 1 en 2, dus komen dan boven de 10 km uit!
Foto
N.B. 
We ontkomen er deze dagen niet aan, dus ook wij moeten helaas bekennen dat we vandaag voor het eerst doping hebben gebruikt..........
druivesuiker en banaan!

 
Foto
Zaterdagochtend 19 januari - 10.15 uur, het is -5 graden, gevoelstemperatuur is echter -15 graden, brrr wat koud! 
Toch hebben we vandaag met een aantal diehards de kou getrotseerd. De start van de wandeltocht was bij Truus van Blanken aan de Balderhaarweg. Ieder was voorzien van dikke jas, handschoenen, das, Russische bontmus (of iets wat daar op leek),  zelfs een flesje warm water (?), dus de wandeltocht kon beginnen!
Gé had de gure oostenwind onderschat en dus haar muts en sjaal vergeten, deze werd door haar PA (persoonlijk assistent) met de auto nagebracht ;-)

Op onze vraag of hij ook voor de koek en zopie zorgde, kregen we helaas een ontkennend antwoord. 
Tiemen had zijn beide jachthonden meegenomen, je weet immers maar nooit wat je tegenkomt! 

We vertrokken, gezellig kletsend als groep, maar al vrij snel liep ieder in zijn/haar eigen tempo. Wim en Hennie liepen ver vooruit, Annie en Roelie een flink stuk daarachter en direct daarachter Truus, Gé, Jennie, Ina, Tiemen met zijn honden (we zijn helaas niet voorgesteld, dus ik ken hun namen niet..).


De route: 
De Balderhaarweg vervolgen, tussen de tonnen door de grens over, linksaf De Balderhaar op, aangekomen bij de Duitslandweg, rechtsaf het fietspad vervolgen, bij Roolfsjan rechtsaf, De Strieperdiek, bij de T-splitsing rechtsaf De Blaschendiek op, aan het eind linksaf en weer terug bij Truus.

Het was een mooie route van zo'n km of 6, gelopen in ongeveer een uur. Niet zo heel erg moe maar wel voldaan kwamen we uiteindelijk weer bij Truus uit. Al weer heel veel zin in de volgende wandeltocht!

Het "Bergje van Truus en Gé" hebben we overigens vandaag niet gezien, dat gaat a.s.woensdag gebeuren! Tijdens deze wandeling (woensdag 23 januari a.s., vertrek 13.30 uur bij Truus) wordt het hellingspercentage langzamerhand opgevoerd.....

    Archief blog

    Mei 2013
    April 2013
    Maart 2013
    Februari 2013
    Januari 2013

    Auteur blog:
    Roelie Waanders

    Als deelnemer van Kerkactief 2013 ben ik samen met 12 wandelaars en 14 fietsers een ongekende sportieve uitdaging aangegaan: de beklimming van de 
    Alpe d'Huez
    Met deze actie hebben we geld (8670,20 euro) opgehaald voor het goede het Protestantse jeugdwerk in Kloosterhaar en Sibculo.

    "Door het bijhouden van dit wandelblog, ben ik anders gaan wandelen.
    Ik kijk anders, let meer op. En wat ik zie en meemaak, wil ik delen met anderen."
    Foto
    De start..

    Mijn sponsoren:

    Pa & Ma
    Jessica Meppelink 
    Jan Berg
    Bram Roerdink
    Michel Timmermans  
    Henk Smelt
    Marianne Kats
    Alie Oldewening
    Henk Zweers
    Ina Wesselink
    Renate Zandkamp
    Ally Olsman
    Anny Hallink
    Tiny Kelder
    Derk Jan Nijeboer
    Ben Nijkamp
    Ewout Warringa
    Ineke Meulenkamp
    Gert Gerrits
    Ina v.d. Poll
    Sini Lensen
    Ria Geertman
    Nynke Gerritsma
    Wim Boersma
    Geesje Reins
    Marieke Meijerink
    Jolanda Post
    Hermien Gelinck 
    Janny Veltink
    Jolanda Drenthen

    Andre Olsman
    Hendrik Jan Reefman
    Kapsalon Imago
    Marleen Smit
    Hermien de Boer
    Leo Kranenburg
    Paul Bekhuis
    Rob Weierink
    Kees Balt
    Judith Pertien

    Herma Espeldoorn
    Hermien de Boer

    en natuurlijk mijn Robert!

    ALLEN BEDANKT NAMENS:

    "Stark wark veur de kark"
    (van: Hermien de Boer)

    Wandelaars Kerkactief:

    Henny Teunis
    Bart Hamming
    Wim van de Griend
    Emmie van de Griend
    Gé Meijer
    Annie Jonkeren
    Truus van Blanken
    Dirkje de Vries
    Hennie Maathuis
    Roelie Waanders
    Jennie Nijboer
    Ina Botter-Sierink
    Alet ter Hofte

    Foto
    Het eindpunt!

    ”SOLVITUR AMBULANDO” (Wandelen lost alles op)

    Foto
    Voordelen wandelen?

    Meer info?
    www.kerkactief.nl

    Foto
    overnachting op de berg...
    Foto
    Onze camping! Klik foto aan voor meer info.
    "Den is gruun veur de koonte'"
    "Je leert zo je eigen, directe, omgeving veel beter kennen EN waarderen!"
    "Wat hebben we het toch gezellig met elkaar, en dat vanaf de eerste dag!"
    "What happens on the mountain, stays on the mountain!"
    "Ik droom weer zoveel de laatste weken, net zoals vroeger!"
    "Ik ga me steeds fitter voelen, heerlijk!"
    "Iedere wandeling geeft een soort vakantiegevoel"
    "Ben dat skipak nou wel een keer zat..."
    "Waar is die berg nou?"
    'Kijk goed wat je met je stokken doet!"
    "Bon Appétit!"
    "Mmmmm! Het zijn de Tropical Bollen van Bakkerij Lubbers!"
    SMS:
    Slepen Met Stokken.
    Luuk de Boer: Gaan jullie allemaal de berg op?"
    Roelie: "Ja, alle 13!"
    Luuk: "Wie valt er dan af?"